Doormekaar Voormekaar Reünies Mokummers 1959-1961

De website van D 819 Hr Ms Amsterdam over de Nederlands Nieuw Guinea Periode 1959-1960-1961.

Aanleiding voor deze website was het reisverslag van Frans Berbers, hofmeester a/b Hr Ms Amsterdam gedurende de Nieuw Guinea term. In nagedachtenis van hem is zijn reisverslag herzien en beschikbaar gesteld. Deze kunnen jullie hier lezen.

“Geruime tijd geleden bij een pc-beurs kwam ik voormalig Kpl Ton Leuver tegen, die buiten zijn werkzaamheden aan boord, als hobby fotografie had. Via internet ben ik in contact gekomen met voormalig Matroos 1 Gerard Breg met als hobby foto en video bewerking.

Mede door de uitwisseling van foto’s en het ruilen van fotoprogramma’s en de belangstelling voor mijn reisverslag zijn deze contacten verder uitgegroeid en is het idee geopperd een team te vormen – Doormekaar Voormekaar - en tevens een website te bouwen van de Hr Ms Amsterdam, waar U thans op bent beland.  De opzet van de oorspronkelijke website www.ng-term.tk was het werk van Ton Leuver, bijgestaan door George Streeder, actief dienende bij de Koninklijke Marine, die alles wist over computers en het maken van websites.

In 2005 is tot ons team toegetreden Victor Hertog, ook met als hobby fotografie. Ton Leuver gaf aan het in de toekomst wat kalmer aan te gaan doen en hij maakt geen deel meer uit van het team. In september 2006 is de open plek opgevuld door Johan van der Meeren.

Inmiddels hebben wij met inbreng van voormalige opvarenden ruim vijfduizend foto’s in ons bestand en blijft het insturen maar doorgaan. Ook hebben wij andere documentatie zoals de scheepskrant, krantenknipsels en nog meer verslagen in ons bezit. Er zijn meerdere foto-cd’s en een dvd samengesteld en recentelijk is er nog een cd met foto’s van bemanningsleden van Toen en Nu bijgekomen.

Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een kleine organisatie met vertakkingen naar de media en andere organisaties. Wij krijgen veel reacties van oudbemanningsleden en daar zijn wij zeer dankbaar voor en dat geeft ons de kracht om het uiteindelijke resultaat, uitgebreide reportages en beeldvorming van het reilen en zeilen van een scheepsbemanning in de tropen, hier neer te zetten. "

Geïnteresseerden voor dit reisverslag in boekvorm of cdrom, en of ander materiaal kunnen zich wenden tot :

Victor Hertog,
Seinelaan 91,
5627 WD Eindhoven
Tel: 040-2624672
info@victorhertog.com